23. jan. 2014

SUNDHED

Begrebet sundhed kan defineres på mange forskellige måder. Det handler ikke om at følge en bestemt kur i én måned, NEJ det handler nemlig om at ændre sin livsstil til et sundere liv/hverdag.
(Alle billederne er fra min Instagram) 

Mange mennesker tror, at sundhed er noget med at man skal være tynd, have en meget smal talje, at have tynde lår osv. Men det hele handler om, at man skal finde en balance mellem ens krop og sig selv. Som person er det meget vigtigt, at man skal finde ud af, hvilken behov man har.

Mad og motion spiller en meget vigtigt rolle! Ens krop har brug for masser af energi, og det får man igennem mad. Hvis du ikke spiser, så har du ingen energi. Det er det ligesom en bil, hvis bilen ikke har benzin på, så kan den heller ikke køre. Og sådan er det bare!

Sundhedsstyrelsen har givet os 10 kostråd. Her fokusere de blandet andet på, at man skal spise masse af frugt, mange grøntsager, mager proteinkilder og fisk flere gang om ugen. Når du skal have væske, så skal du slukke tørsten med vand. Det er vigtigt at drikke mindst 2 l. Vand om dagen. Det er med til at holde din mave i gang, og man får også en renere hud! Omkring motion, så er det vigtigt, at man holder sig i gang. Dog skal man være fysisk aktiv 2 x 20 minutter om ugen, netop for at øge/vedligeholde konditonen eller muskelstyrken.

Men husk på, at man gerne må synde 1 gang om ugen. Men alt skal være med måde. Det er vigtigt at du lytter til krop og dine behov. Stil dig evt. et spørgsmål til dig selv ”er du sulten, eller er det bare for at få noget mad ned?”. Men hvis det bare er for at få noget mad ned, så tag et stk. frugt eller noget andet sundt.

Så sundhed handler altså om at man skal finde ens egen behov. Du skal lære at lytte til dig selv og hvad kroppen siger. Det vil selvfølgelig være hårdt i starten, da kroppen skal vænne sig til den sunde livsstil, men det  tager tid – og pludselig bliver det bare en vane for dig, at du spiser sundt, og synder engang imellem.


Jeg håber at dette indlæg kan bruges! 
Held og lykke! 

24 kommentarer:

 1. Super godt indlæg søde! Det er netop sådan det skal være - Nogle bliver fanatiske, og overdriver, eller går på en usund sultekur, og så tager de alle kiloene på igen, så snart de begynder at spise normalt.
  Dejligt du har det som du har det (og hvor er du sej for resten!! gode billeder!) - og som du siger, der skal være plads til at synde en gang i mellem, men alt med måde!

  Rigtig god dag til dig!
  Knus <3
  http://allthingsglitters.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhh mange tak for din søde kommentar - er glad for at du vil tage dig tid, til at smide en af de længere kommentar, end man normalt gør :-) Det er altid rart at høre, hvordan andre ser på det - folk bliver nettop fanatiske, desværre! Det med, at man nærmest sulter sig selv ihjel, er jo slet ikke løsningen! Jeg håber, at folk vil stoppe op og læse dette indlæg - sådan at de måske får et andet syn på hvad sundhed er! Tak fordi du tog dig tid til at læse det, søde Louise :-) Hav en dejlig aften.

   Slet
  2. Det var skam så lidt! Du har så ret i alt du skriver, og jeg håber at folk lige stopper op, læser dit indlæg og tænker over, hvordan de egentlig definerer det at være "sund" - Om de nu også virkelig ER sunde!

   Tusind tak, i lige måde til dig søde Camilla! :)

   Slet
 2. Vildt så meget du har ændret dig. Så flot!
  Og er så enig i alt det du skriver :)

  eslublog.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhh mange tak - det hele kalder man "vilje" :-)

   Slet
 3. Imponerende det du har opnået :-)

  Knus
  hvidbrunette.blogspot.dk

  SvarSlet
 4. Hold da op en flot forandring! Stor respekt til dig :)

  miaekholm.blogspot.dk<3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man kan faktisk se en stor forskel - var jo direkte fed dengang - haha :)
   og tak for det! :-*

   Slet
 5. Hold da op, hvor er det flot af dig!!

  Jeg har en 'ask me' i gang på min blog, håber du kigger forbi <3
  // bypadilla.blogspot.com

  SvarSlet
 6. Tillykke med det & godt gået! :-D

  Love Malene ♥
  Justadelprado.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, og ja jeg kan jo kun selv klappe mig på skulderen :-P

   Slet
 7. Jeg er så enig med dig, og sejt gået! :)
  www.mit-paradis.blogspot.dk

  SvarSlet
 8. Oh wow this looks very, very motivating and inspiring! Keep up the great work! :)

  www.callmemaddie.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you! Thank you, I have also fought hard to lose me! Fight fight fight :-D

   Slet
 9. Godt indlæg! Og hold da op hvor er du sej! Mega godt gået ;)

  Knus Line
  guldstjernen.blogspot.dk/

  SvarSlet
 10. vildt inspirerende indlæg!

  kig forbi,
  http://stinewinth.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Stine. Det er jeg glad for at høre :-)

   Slet